Bibliotekarer

Bibliotekene spiller en viktig rolle for å fremme kritisk mediebruk og kildebevissthet i befolkningen. På denne siden har vi samlet ulike ressurser for deg som er bibliotekar. Ressursene knytter seg på ulike måter til arbeidet med kildekritikk og kritisk mediebruk.

Video

Her finner du flere videoer som kan være nyttig for deg som bibliotekar. Kanskje kan noen av videoene også være til nytte på biblioteket?

Samtalekort

Skal du arrangere en sammenkomst på biblioteket? Vi har utarbeidet samtalekort som kan brukes i for eksempel dialogkafeer. Samtalekortene kan printes ut og brukes i smågrupper, eller hva med å henge opp et samtalekort her og der på biblioteket for å skape refleksjon og bevissthet rundt et tema?

Samtalekort

Kildetillit

Samtalekort

Digital hverdag

Samtalekort

Sosiale medier

Plakater

Plakat som viser fire tips til hvordan lese nyheter i sosiale medier. 1. få med deg mudskapet 2. Se deg rundt 3. Undersøk nettstedet 4. Sjekk bilder og video. plakaten er illustrert med Tenks illustrasjon og henviser også til nettsiden tenk.faktisk.no.
Ekempel på plakat som kan lastes ned.

Ordbok

Vi har en egen ordbok på nettsidene våre. Definisjonene er tilpasset elever på ungdomsskole- og videregåendenivå. Den brukes løpende i tekst på siden vår, og kan brukes som oppslagsverk. Du finner ordboka i sin helhet her.

Sosiale medier

Tenk driver en gruppe for bibliotekarer på Facebook: for bibliotekarer. Ønsker du å ta del i det faglige nettverket? Meld deg på i gruppa ved å bruke QR koden, eller søk opp gruppa på Facebook.

Vi har også konto på Instagram der vi deler tips og triks knyttet til kritisk mediebruk og kildebevissthet. Du finner oss på Instagram her.

QR-kode for å melde seg inn i facebookgruppen Kildekritkk for bibliotekarer.
QR-kode til facebookgruppen Kildekritikk for bibliotekarer.

Materiell

Er du interessert i mer informasjon? Ta en titt på undervisningsoppleggene våre eller andre ressurser vi har utviklet her.