Kildekritikk

Samleopplegg våren 2023

15-60 min

Trenger du et faglig avbrekk i undervisningen, eller kanskje du ser etter en aktivitet du kan gjøre utendørs? Her har vi samlet noen ulike undervisningsopplegg som du kan bruke!

Quiz
Spill
Video

Kortprat om kildetillit

I dette undervisningsopplegget lærer elevene om kildetillit, og reflekterer rundt hvilke kilder de ville lent seg på i ulike situasjoner. Opplegget er relevant for de fleste fag, sjekk det ut for å se de ulike!

Fakta eller mening? Quiz

Hvor gode er elevene dine til å skille mellom meninger og faktapåstander? Her gjør elevene en quiz og øver seg på å avgjøre hva som er hva. Å skille mellom fakta og mening er alltid nyttig, og kanskje spesielt frem mot valget. Opplegget er knytte til læreplanmål i norsk, samfunnsfag og KRLE.

Kortspill om grafer

I dette kortspillet blir elevene kjent med vanlige feil man kan gjøre når man lager og vurderer grafer. Opplegget er knyttet til læreplanmål i matematikk, samfunnsfag og norsk.

Fire hjørner

Trenger elevene å reise seg litt opp? Dette opplegget kan du gjøre både ute og inne, og elevene skal bevege seg rundt for å vise med kroppen sin hvordan de forholder seg til ulike påstander. La dem argumentere for meningene sine! Opplegget er tilknyttet læreplanmål i norsk, samfunnsfag, KRLE og helse- og oppvekstfag.